Полицията в Ню Йорк нахлу в Колумбийския университет и арестува протестиращи

...
Полицията в Ню Йорк нахлу в Колумбийския университет и арестува протестиращи
Коментари Харесай

Сблъсъците между полиция и протестиращи в универститети в САЩ създадоха трудности за студентите-журналисти

Полицията в Ню Йорк  нахлу в Колумбийския университет и арестува протестиращи преди седмици , само че по какъв начин се стигна до размириците и какви компликации сътвори това за студентите-журналисти, разказва Voice of America (VOA).

Докато полицията щурмува Хамилтън Хол от окупиращите протестиращи, студенти публицисти описаха, че не са останали доста от тях, с цел да отразяват събитията.

Полицията на Ню Йорк строго ограничи достъпа на представители на пресата, в това число на тези студенти, които се намираха в кампуса. Няколко членове на студентската преса даже бяха изцяло отстранени от кампуса.

Те не са могли да документират или даже да станат очевидци на полицейските дейности.

Журналистите споделят, че свободата на печата е нарушена. Въпреки това работата им е въодушевила други.

" Мисля, че това е много потребен урок за всички нас - студентите по публицистика, да знаем, че съществуват публични разкази, само че също по този начин, че нашите репортажи могат да ги оспорват ", споделя студент.

Припомняме, че преди седмици на Западния бряг полицията разруши пропалестински лагер  в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. Тогава с туденти по публицистика бяха на първа линия, когато полицията се намеси, с цел да арестува протестиращите.

Според студентския вестник минимум четирима от техните кореспонденти са били нападнати от незнайни нападатели.

Журналистите споделят, че сигурността е преди всичко.

Когато с тудентите-журналисти са сложени на едно място с протестиращите, като се пробват да отразяват събитията - това е неприятна услуга за всички.

Някои студенти описаха, че просто не престават да вършат това, което са правили и преди - историите в техните кампуси да станат интернационалните и работата им да получи самопризнание.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР